Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[#4 TUTORIAL MVM] Kako ubaciti i koristiti boje u Sony Vegasu (MBL)

236 pregleda · 2 odgovora · otvorena 05.05.2013. u 18:48

Vozdra raja 

Pošto mi je već par ljudi postavilo pitanja vezano za boje u Sony Vegasu odlučio sam da za danas napravim taj tutorijal. Pored Sony Vegasa
koristit ćemo još jedan program a on se zove Magic Bullet Looks , naravno on nije free i za download link posaljite mi poruku u PP.
U toj poruci treba biti navedeno koji operativni sistem koristite da bih znao koji da vam MBL pošaljem.I naravno to nije sve uz to ćete dobiti
download link sa gotovim bojama koje možete ubaciti (a pokazat ću vam i kako) u MBL boje , koje sam napravio specijalno za ovu temu i nadam se ako postanem uploader za MM kategoriju da će biti još boja koje ću dodavati tu.

Pa da krenemo :

Od programa će vam trebati :

1. Sony Vegas (Nebitno koja verzija)
2. Magic Bullet Look (Link dobijate kada mi posaljete PP )
3. Nije neophodno ali ako želite imati 12 gotovih boja ovdje je download link :
http://www.mediafire.com/?015x4pceddcbbl1

TUT .

1. Prvo trebate instalirati MBL , otvorite installaciju , idete next , ukucate serijal koji vam budem dao , i idete dalje next selektujte samo Magic Bullet Suite For Sony Vegas Pro , opet next sačekate da se instalira i to je to. (evo par slika ispod teksta ako se niste snašli)

2. Da bi ste ubacili boje idite u C:Program Files (x86)LooksBuilderLooks tu napravite novi folder (ukucajte bilo koje ime) i u tom folderu kopirajte boje koje sam vam dao .

3. Nakon toga otvorite Sony Vegas i ubacite klip (u ovom tutorialu ja sam koristio klip CS:GO-a a vi mozete i bilo koje druge igrice).

4. Zatim kada ste ubacili klip idite na VideoFX>MagicBulletLooks i onda MagicBulletLooks prenesite na klip . (evo slika ako ne razumijete šta vam želim reći)

5. Kada ste to uradili pojavit će vam se jedan prozor i vi kliknite na "edit".

6. To je to selektujte boju koja vam odgovara kliknite na "Finished" i boja će se ubaciti u klip.

Naravno da vi nemorate koristiti boje koje su već napravljene već i sami može praviti boje ali o tome nešto detaljnije drugi put.Nadam se da vam je ovaj tutorijal bio koristan i da ste shvatili kako ubaciti i koristiti boje u Sony Vegasu tj. MBL. Ako vam se tutorijal sviđa glasajte , i naravno ostavite prijedlog za idući tut. 
Hvala ti puno ovo mi je bas trebalo ako moze slijedeci tut da budu neki efekti u sonyvegasu ali vise njih . pozz
deni87 je napisao/la:
Hvala ti puno ovo mi je bas trebalo ako moze slijedeci tut da budu neki efekti u sonyvegasu ali vise njih . pozz
Nema na cemu , i hvala ti na prijedlogu za slijedeci tutorijal.  

Post dobio aplauz od miire

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.