---------------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pozdrav MovieMakeri u ovom tutorijalu cu vam pokazati kako da narpavite Profesionalan render setting (postavke) tako da vam Movie bude veoma male velicine u Megabajtima a jako dobre Video i Sound kvalitete.
Pa da počnem prvo i normalno šta treba da imate jeste spremljen Movie koji samo treba Rendati..
1• Korak
Skinite programe ispod:
• Download Legion juggaknot
avisynth 2.5.8
Haali splitter
ffdshow tryouts Trazite zadnji update
• Sve linkove za download i ujedno temu mozete naci klikom •Ovdije•
2• Korak
Kada ste sve skinuli sada instalirajte a Prvi download tj. Legion juggaknot ostavite nedirajte ga!
3• Korak
Kada ste sve instalirali preporučujem vam da Restartujete PC i pogasite nepotrebne programe like: QTorrent MSNGR itd..
4• Korak
Sada iz Downloads sekcije Legion juggaknot koji ste skinuli stavite ga na Desktop ili negdje na HD..Ja stavljam na HD u poseban folder samo za MM ako zelite tako uradite i vi.
5• Korak
VIDEO SETTINGS (AVI.)
Udjite u Vegas selektirajte sta zelite rendati (za ovo nisam primoran da objašnjavam kako selektirati da rendate movie ovo valjda znate)
Zatim kliknite na :
(Render as) i postavite sve kao sa slike
Napomena: Stavite sve identično svakako i ime

Poslije toga kliknite na Custom i postavite identicno

Zatim kliknite na Audio i postavite isto kao na slici

I sve sto preostaje jeste da kliknete na Project i stavite isto kao na slici

Kliknite OK a nakon toga Save i odaberite mjesto gdje vam je prva downlodaovana Filea tj Legion juggaknot i tu kliknite Save

Nakon toga nedirajte TimeLine samo ponovo kliknite Render As

6• Korak
SOUND SETTINGS (.WAV)
Postavite identicno kao na slici
zatim kliknite sa desne strane na Custom i postavite identicno i naziv!

Zatim kliknite OK i Save u isti folder kao što ste sačuvali Movie.avi tj u folder gdje se nalazi i sam Legion juggaknot Slika:

7• Korak
Sada kada je sve u jednom folderu (Movie.avi i Movie.wav) sve što je potrebno jeste da otvorite Codec

8• Korak
Sada kad ste sve zavrsili sto se tice rendanaj u vegasu preostaje jos jedan u Legionu pratite slike i stišćite sve ono što je ponuđeno baš kao na slici :

Na zadnjoj slici stisnite [1] !
9• Korak Finish
Sada kad se MovieRendao u Legionu otvorite folder gdje je i sam Legion pojavice vam se novi Folder pod nazivom "MOVIE_2D" i u njemu ime "1.Movie_X264_2D.mp4" ili nešto slično

Kada otvorimo "MOVIE_2D" imamo 4 Filea 2. Txt, jedan u .mp4 i jedan u .avi
Ako zelite upload na YT uzimate .mp4
Rezultat koji sam ja Rendao zajedno sa vama uz Tutorijal:
NEOBRAĆAJTE PAŽNJU NA SYNC BOJE I TE GLUPOSTI ZNACI SAMO JE RIJEČ O KVALITETI i još nešto evo koliko VideoFile iznosi veličine:

[youtube]IQglyJGAp8w[/youtube]
Stream YT Watch In HD : Here
Šta smo dobili?
Video kada samo posmatramo kvalitetu ne može bolje!
[youtube]3DgZH5bG-Ao[/youtube]
Stream od Videa koji je koristio ovaj Codec klikom (ovdije)
Ako imate nejasnoća radio sam preko ovog TUT-a
[youtube]ColPeBQCAdU[/youtube]
Stream od TUT-a klikom (Ovdije)
IZVINITE NA GRAMATIČKE GREŠKE! SVAKA POHVALA I KRITIKA DOBRO DOŠLA!
Tutorial for MM by TWISTTER
C (2011)

Pozdrav MovieMakeri u ovom tutorijalu cu vam pokazati kako da narpavite Profesionalan render setting (postavke) tako da vam Movie bude veoma male velicine u Megabajtima a jako dobre Video i Sound kvalitete.
Pa da počnem prvo i normalno šta treba da imate jeste spremljen Movie koji samo treba Rendati..
1• Korak
Skinite programe ispod:
• Download Legion juggaknot
avisynth 2.5.8
Haali splitter
ffdshow tryouts Trazite zadnji update
• Sve linkove za download i ujedno temu mozete naci klikom •Ovdije•
2• Korak
Kada ste sve skinuli sada instalirajte a Prvi download tj. Legion juggaknot ostavite nedirajte ga!
3• Korak
Kada ste sve instalirali preporučujem vam da Restartujete PC i pogasite nepotrebne programe like: QTorrent MSNGR itd..
4• Korak
Sada iz Downloads sekcije Legion juggaknot koji ste skinuli stavite ga na Desktop ili negdje na HD..Ja stavljam na HD u poseban folder samo za MM ako zelite tako uradite i vi.
5• Korak
VIDEO SETTINGS (AVI.)
Udjite u Vegas selektirajte sta zelite rendati (za ovo nisam primoran da objašnjavam kako selektirati da rendate movie ovo valjda znate)
Zatim kliknite na :

(Render as) i postavite sve kao sa slike
Napomena: Stavite sve identično svakako i ime

Poslije toga kliknite na Custom i postavite identicno

Zatim kliknite na Audio i postavite isto kao na slici

I sve sto preostaje jeste da kliknete na Project i stavite isto kao na slici

Kliknite OK a nakon toga Save i odaberite mjesto gdje vam je prva downlodaovana Filea tj Legion juggaknot i tu kliknite Save

Nakon toga nedirajte TimeLine samo ponovo kliknite Render As

6• Korak
SOUND SETTINGS (.WAV)
Postavite identicno kao na slici
zatim kliknite sa desne strane na Custom i postavite identicno i naziv!

Zatim kliknite OK i Save u isti folder kao što ste sačuvali Movie.avi tj u folder gdje se nalazi i sam Legion juggaknot Slika:

7• Korak
Sada kada je sve u jednom folderu (Movie.avi i Movie.wav) sve što je potrebno jeste da otvorite Codec

8• Korak
Sada kad ste sve zavrsili sto se tice rendanaj u vegasu preostaje jos jedan u Legionu pratite slike i stišćite sve ono što je ponuđeno baš kao na slici :

Na zadnjoj slici stisnite [1] !
9• Korak Finish
Sada kad se MovieRendao u Legionu otvorite folder gdje je i sam Legion pojavice vam se novi Folder pod nazivom "MOVIE_2D" i u njemu ime "1.Movie_X264_2D.mp4" ili nešto slično

Kada otvorimo "MOVIE_2D" imamo 4 Filea 2. Txt, jedan u .mp4 i jedan u .avi
Ako zelite upload na YT uzimate .mp4
Rezultat koji sam ja Rendao zajedno sa vama uz Tutorijal:
NEOBRAĆAJTE PAŽNJU NA SYNC BOJE I TE GLUPOSTI ZNACI SAMO JE RIJEČ O KVALITETI i još nešto evo koliko VideoFile iznosi veličine:

[youtube]IQglyJGAp8w[/youtube]
Stream YT Watch In HD : Here
Šta smo dobili?
Video kada samo posmatramo kvalitetu ne može bolje!
[youtube]3DgZH5bG-Ao[/youtube]
Stream od Videa koji je koristio ovaj Codec klikom (ovdije)
Ako imate nejasnoća radio sam preko ovog TUT-a
[youtube]ColPeBQCAdU[/youtube]
Stream od TUT-a klikom (Ovdije)
IZVINITE NA GRAMATIČKE GREŠKE! SVAKA POHVALA I KRITIKA DOBRO DOŠLA!
Tutorial for MM by TWISTTER
C (2011)