Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[TuT] Online Soccer Manager

225 pregleda · 11 odgovora · otvorena 03.05.2014. u 12:00

Pozdrav!

Nekoliko osoba me je na PM pitala da napravim tutorijal vezan za OnlineSoccerManager pošto tu planiramo napraviti i ligu. Igrica je vrlo jednostavna, ja ću pokazati nekoliko osnovnih stvari koje bi trebali znati kada počinjete igrati ovu igricu.

Nisam znao odakle da počnem pa evo...

1. 1 dan = 1 tjedan

- Kao i dosta drugih SoccerManagera ( ne računajući ovde Hattrick koji ima sistem 1 tjedan = 1 tjedan ) i OnlineSoccerManager ide na sistem 1 dan u RL = 1 tjedan na igrici. Zbog toga bitno je da svaki dan budete prisutni na igrici po 15 minuta kako bi sve održali u najboljem redu.

2. Vaš tim...

- Kada preuzmete vaš tim bilo bi najbolje da najprije pogledate vaš "Squad". Pogledajte koliko imate igrača te prodajte ono što smatrate viškom i ono što smatrate da nećete nikada koristiti tokom jedne sezone. Bitno je da zaradite novac te nabavite sebi dobre igrače koji mogu pratiti ligu. Naravno, to nije obvezno ali bilo bi poželjno jer glupo je imati tim od 30 igrača a koristite tokom sezone njih 20 ili manje.

3. Moral vašega tima...

- Moral vašega tima je bitan faktor u samom uspjehu vašega tima. Tako je i u RL, ako vam je tim nezadovoljan onda će loše i igrati. Najbolji primjer je Manchester United ove sezone, gdje je tim jako loše igrao pod palicom Moyesa. Vaš moral pada ako tim nekoliko tjedana ( u igrici tjedana ) zaredom se nalazi ispod cilja ili gubi utakmice. Moral vašega tima možete održati tako što zaposlite u timu "Psychologist".

Idete na "Club" ---> "Staff" ----> "Psychologist"

4. Umor vaših igrača...

- Kao i "Moral" vrlo bitan čimbenik jeste "Fit". Da biste održali vaše igrače uvijek spremne za sljedeće utakmice bitno je da ih rotirate. Znači protiv jačih klubova stavljate bolje igrače, nakon te utakmice malo će se umoriti no ako nemate sljedeću utakmicu protiv jakoga kluba, stavite slabije igrače i tako ih odmarate. Da bi igrači manje gubili "Fit" nakon utakmice, zaposlite "Fitness Coach"

Idete "Club" ---> "Staff" ---> "Fitness coach"

5. Ciljevi kluba

- Glavni cilj ove igrice jeste da izvršite " Goal " koji traži uprava od vas. To nije teško jer dobijete klub koji je baš napravljen za taj " Goal ", samo trebate pokazati vaše znanje. Na početku će biti malo teško, ako kiksate utakmicu pa padnete dole to ne znači da nećete osvojiti goal, jer vodio sam Swansea, bio sam zadnji a na kraju sam umalo završio prvi ( gol razlika presudila ). Uglavnom postoje osobe koje se bave ocjenjivanjem igrača i cilja kluba. Npr. u Engleskoj ligi je to ovako: oko 100M vrijednost kluba, klub 1 mjesto mora biti, 50tak milijuna 4 mjesto itd.

6. Trening kamp...

- Trening kamp služi vam kao dodatni moral vašoj ekipi za sljedeću utakmicu. To ne znači da ako imate loš moral, uzmete trening kamp pa imate dobar. Trening kamp služi kao ispomoć da vaša ekipa dobije sljedeću utakmicu. Normalno, iako vam poveća šansu da dobijete utakmicu, taktika ipak presudi.

Ukoliko nemate ticketse, dobijete samo 2 trening kampa. Ako imate Tickete dobijete 3 trening kampa, 4 trening kampa dobiju Premium Ticketi.

Ticketi se naručuju preko: "Manager" ---> " Tickets " ---> " Order tickets "

7. Tajni trening...

- Tajni trening služi da vaš protivnik ne može špijunirati vašu taktiku i igrače koje ste postavili za sljedeću utakmicu. Bitno je da tajne treninge ne trošite bezveze, koristite ih protiv ozbiljnijih taktičara koji vas taktikom mogu dobro srediti.

Isto kao i za trening kamp, tako i za tajne treninge kupovinom premiuma dobivate više tajnih treninga.

8. Taktika..

- Ovu igricu čini jednom od najzanimljivijih upravo taj sistem taktike. Taktika je ključ pobjede. Možete imati i loš tim ali ako znate sastaviti taktiku, možete dobiti i puno bolje. Vaše taktike sami smišljate, pomalo razmišljate koja bi taktika mogla razbiti koju. Npr. ima jaku vezu vaš protivnik, vi normalno tražite taktiku koja može da razbije vezu. Budite oprezni sa izletima vaših igrača, gledajte kakvi su sudci utakmice, ako su ljuti budite i vi malo blaži.

Taktiku vašega protivnika možete špijunirati. Sve što morate uraditi jeste da zaposlite špijuna.

Idete na "Club" ---> "Staff" ---> "Spy"

9. Transfer lista...

- Ključ sposobnog managera jeste poznavanje transfer liste. Bitno je da prodate igrače koji vam ne trebaju u timu kako biste skupili novca i pribavili dobre igrače. Npr. vaš tim je u prosjeku sa igračima od 80, a imate igrača od 50. Vrijednost toga igrača je 500 000 dolara, vi ga prodajete za jedno 850 000 dolara te tako zaradjivate pomalo.

10. Ne trenirajte bilo koga...

- Kao što vidite, svaki dan imate pravo trenirati jednoga igrača. Trening neće biti uvijek uspješan, no da bi imali velike šanse da bude najbolje bi bilo da trenirate mlade igrače. Igrači preko 25 godina već štopaju više u treniranju, trenirajte sve mlađe. Vodio sam Swansea City, klub ima igrača pod imenom Bony koji je star 25 godina a bez treninga mu je vrijednost 86, na kraju je imao 112. Ako želite da povećate šansu treninga, onda morate unaprijediti trening centar kupovinom premiuma.

11. Imajte pri ruci odvjetnika...

- 100% je šansa da ćete tijekom lige morati jednoga igrača vaditi iz suspenzije. Vaši igrači kupe žute kartone a nakon tri takva, dobiju dvije utakmice suspenzije. Da biste riješili igrača suspenzije, nabavite "Lawyer" te vadite igrače. Uglavnom šanse su velike da ako je igrač dobio 2 utakmice suspenzije, smanjite na jednu.

12. Sponzori i stadion...

- Vaši sponzori daju više novca ako je vaš tim bolji i ako imate bolji stadion. Ako igrate u lošijim ligama to je najćešće od 30 000-114 000 dolara. Da biste unaprijedili veličinu vašega stadiona morate imati premiuma, ali to je sasvim nepotrebno.

- To je nešto osnovno što biste trebali poznavati kada krećete igrati ovo. Ako imate još nešto nejasno, slobodno pitajte. Svi ćete dobiti odgovor 
Dobar tutorijal, ja sam ovaj menadzer davno igrao dok sam dosta manji bio, pa sam pre neke 3 godine presao na www.soccermanager.com , i taj igram aktivno i mnogo je dobar i realan menadzer, predlazem svima 
dobar tutorial ali nekako mi sad izgleda da je ovaj tezi od soccermanager.com  
super , al najjaci je goal united  sto jest jest .

ko hoce da proba  usput preko mog nek se rega  :**

http://taf.goalunited.org/c8d8eb/Abramovic01
Zanima me kako da vidim u koliko sati mi je utakmica 
:D
AdemINHOO je napisao/la:
Ispričavam se. Zaboravio sam napisati. Utakmica se održava ovisno o ligi. Znači uglavnom sve se igraju od 00:00 - 01:30 tako da imate cijeli dan da namještate taktiku i nema teorije da možete zakasniti 
Hvala na tutorijalu, very helpful ^^
Heh, hvala. Ako nekome još nešto nije jasno neka slobodno pita. Odgovaram na sve 
AdemINHOO je napisao/la:
Overview->Match Calendar- onda u dijelu gdje se ispise rezultat nakon završene utakmice, piše u koliko sljedeca tekma pocinje.

Ispravka u TuT-u, nikad se ne dobju 3 Trening kampa.
2 dobiju obicni korisnici
4 sezonski i premium korisnici
2 skrivena treninga dobiju obicni korisnici
4 sezonski
6 premium korisnici

Ne morate imati premium tickete za stadion, potrebni su samo sezonski, koji se mogu dobiti besplatno.

Takodje igrace prodajite u prosjeku 2x od njihove vrijednosti.
Imer je napisao/la:
Overview->Match Calendar- onda u dijelu gdje se ispise rezultat nakon završene utakmice, piše u koliko sljedeca tekma pocinje.

4 sezonski
6 premium korisnici

Ne morate imati premium tickete za stadion, potrebni su samo sezonski, koji se mogu dobiti besplatno.

Ja sam htjeo reći sezonski korisnici a napisao sam premium korisnici 
Imer je napisao/la:

4 sezonski
6 premium korisnici

E hvala ti puno 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.