Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

PS3 cijena?

104 pregleda · 12 odgovora · otvorena 28.11.2010. u 22:55

Eh,ovako.

Dosta mi je vise ovih PC-ijeva,jbt sad im se pokvari ovo sad im se pokvari ono,grafu uzmes neku moras je odma mijenjat za godinu dvije,tako isto za processorom...
UGL. fino sam se sa starcima dogovorio da prodam svoj komp. i jos oni i ja nadomire i da kupim sebi PS3.

PITANJE:Kolika je cijena PS3-ice i gdje se moze nabaviti u ZENICI,i koliko kostaju igrice za njeg.
I sta sve trebam da imam da bi igraon online.

Nemojte sad da mislite da sam gay ako hocj+hu da predjem na konzole,btw. PS3 ima bolju grafiku :D od pc...
Zavisi koliko gb-a ?
Npr 320 gb mozes naci za 850 km , 120 gb oko 500km .
Jel ti plazma ili obicni tv :D ?
Ja skoro kupio prije 3-4 mjeseca 250GB slim 850KM dodje pes 2010, dualshock i ps3 xD. Igrice su ti 100KM+, a za internet samo uzmes kablo i spojis isto kao na PC.
TV je obicni.
A da pitam za sta sluze ti GB npr. ako imas 120 gb sta mozes sa njim?

Je li to sluzi za pohranu igrica ili sto?

I moze li wireless internet uz to?
ludilo4 je napisao/la:
TV je obicni.

bas tako sve sto si naveo

i da moze net
ludilo4 je napisao/la:
TV je obicni.

Ako ga chipujes onda mozes igricu snimit na HDD tako da ako to planiras pozeljno je sa sto vise GB, ali opet mozes kupiti externi HDD i tu snimat igre. Takodjer snimas muziku i sta ja znam sta god hoces pa ti treba "tih GB". Isto tako svaka igra koju ubacis snimi neke fajlvoe na HDD, neke igre zahtijevaju po par MB dok neke 4GB+ pa et nadam se da si shvatio.
Eh.

Drugo PITANJE:Daj te mi navedite karakteristike po kojima se xBox 360 razlikuju od PS3 i koji je bolji od ovih 2.

I cijene se ukljucuju xD
ludilo4 je napisao/la:
Eh.

Drugo PITANJEaj te mi navedite karakteristike po kojima se xBox 360 razlikuju od PS3 i koji je bolji od ovih 2.

I cijene se ukljucuju xD
Po meni xbox ti je duplo bolji

Ovako o xbox :

Uzmes Elite verziju koja je oko 600 km , 120 gb HDD !

+ Igre su ti po 5 km , tj . mozes da ih snimas na HDD !
+Live je puno bolji , medutim postoji rizik od bana
+ Joystick je ljepsi i prikladniji za igranje
+ U kakvim uvjetima zivimo puno isplatnije je uzeti xbox nego ps3

O Ps3 :

Verzija Slim , 250 gb HDD

- Igre preskupe :/
+ Live je dzabe , dok kod xbox se placa
+ Mozda su malo igre bolje , tj. vece ekskluzive
- Veoma skupo , zavisi od uvjeta !

Ako bi mene pitao XBOX !!! Razmisli malo
Sad ti je brate izaso kao neki chip nesto za ps3 ..
Znaci odes u BBI platis i uzmes ps3 i dodju ti na njemu igre koje oces .. neka vrsta flesa nesto ..
vlexownahpownah je napisao/la:
Po meni xbox ti je duplo bolji :)

Ovako o xbox :

Uzmes Elite verziju koja je oko 600 km , 120 gb HDD !

+ Igre su ti po 5 km , tj . mozes da ih snimas na HDD !
+Live je puno bolji , medutim postoji rizik od bana
+ Joystick je ljepsi i prikladniji za igranje
+ U kakvim uvjetima zivimo puno isplatnije je uzeti xbox nego ps3

O Ps3 :

Verzija Slim , 250 gb HDD

- Igre preskupe :/
+ Live je dzabe , dok kod xbox se placa
+ Mozda su malo igre bolje , tj. vece ekskluzive
- Veoma skupo , zavisi od uvjeta !

Ako bi mene pitao XBOX !!! :D Razmisli malo ;)
Eh,i mene xBox vise privlaci nego PS3,ali htjeo sam pitati kako se igra online na xBoxu,cuo sam da postoji xBox live i xBox arcade pa de mi molim te malo pojasni...:D
sa piratima zaboravi online, a onda vjeruj da gubis puno.(prije svega igranje online, interakcija sa ljudima, friend liste ,chatovi, zajednicko igranje, komunikacija uz headset..)
xbox arcade kao sto ime govori je dio ukupne usluge manjih igara koje se placaju.

xbox live je ime za citavu uslugu ( psn za ps3) i placa se 120KM svakih 12 mjeseci.

psn je besplatan i imas gotovo sve iste stvari od igranja do friend lista, komunikacije i sl, samo dzaba.

Ako mozes finansirati pirate mozes i originale, na netu imas originala bukvalno po 10,20KM i vise naravno, i daleko ces vise cijeniti te igre, i igrati ih, ad ne govorim o online. nece se desiti da kupujes igre na kg i pola toga ne stignes kao sa piratima odigrati. Naravno te iste igre mozes poslije prodati ili zamijeniti za razliku od pirata sa kojima mozes zadnjicu obrisati bili oni 5,10 KM, skontaj koliko ces baciti para bez mogucnosti ikakvog povrata.

Na kraju daleko vise nasih ljudi imas online na ps3 nego na x360
Vako,sad npr. ja hochu da uzme PS3.

I hocu da igram online,dobro sta je sve trebam imat da igram online,koliko se placa,pojasni mi cijeli sistem online igranja na ps3.

Koliko kosta PS3 120 gb,gdje se moze nachi u Zenici.Drugim rijecima moze li mi netko reci sve sto trebam znati o ps3...9-)

I jos cujem da na ps3 ne mozes se predstavit kao gradjanin bosne,sta da radim u tom slucaju...
ludilo4 je napisao/la:
Vako,sad npr. ja hochu da uzme PS3.

I hocu da igram online,dobro sta je sve trebam imat da igram online,koliko se placa,pojasni mi cijeli sistem online igranja na ps3.

Koliko kosta PS3 120 gb,gdje se moze nachi u Zenici.Drugim rijecima moze li mi netko reci sve sto trebam znati o ps3...9-)

I jos cujem da na ps3 ne mozes se predstavit kao gradjanin bosne,sta da radim u tom slucaju...
Treba ti kablovski net ili adsl. Konkretno ja imam hs net i onaj modem motorola. Pc spojis na modem sa usbom, a modem i ps3 sa ethernetom. Ja kad sam s jednim na netu nisam sa drugim i obratno. Mozes u isto vrijeme imati net na oboje preko sharanja konekcije ali moj ti je savjet da to ne radis, jer moze doci do nekih gluposti, tipa gubljenja konekcije i sl.

Ne placas nista za pristup, igranje i sl.udjes u svoj account , znaci imas igru tipa fifu,cof odes na mp i igras.

Imas ps store odakle skidas demoe i sl( imaj na umu da ti se logicno skida promet). Ako hoces imas i igara da kupis na psstore, samo buduci da nase kartice ne rade, uzmes psn karticu an netu ili u oglasima( isto kao dopuna za mobitel) kupis karticu od 20 funti, ukucas kod us voj racun i imas 20 funti za potrositi na sto zelis.

To oko bosne, prilikom registracije samo stavis zemlju koja je podrzana, npr. usa,uk, ger...moj t i je savjet uk.

Ne znam za zenicu, moj savjet je potrazi u oglasima slim malo koristen ili sa garancijom za 5,6 glava, po shopobima je sve 800,900.

Pogledaj playstation.ba, mislim da je najbolja ponuda za novo.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.