Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

- Forum

1.826 pregleda · 85 odgovora

Nastavit cemo sa temom ,a aplauz ce dobiti post koji da naslov nekog filma (pozeljno novijeg) i da neki opis uz taj film nesto sto bi npr. meni dalo neki znak o cemu se radi film,jer dosta sam filmova propustio koji me nisu zainteresovali naslovom a u biti su dobri filmovi.
Moj prijedlog vam je

1.Inglorious Bastards by Quentin Tarantino
Film se odvija za vrijeme drugog svjetskog rata u Fracuskoj.
Naime grupa jevreja ,gerilci, nakon obuke u americi spustaju se u Francusku i lagano eliminusu naciste.Pri tome ostavljajuci jasnu poruku o svom zadatku tu.Citao sam nesto da je to djelimicno istinit film jer je u II svj. ratu stvarno postojala takva gerila koja je imala takvu misiju.Uglavnom film je u 100% u Tarantino stilu puno paznje se skrece na detalje,muzika "gori" ,mislim da je film vrijedan pogleda samim tim sto mu je Tarantino tvorac.Glavna uloga Brad Pit kao vodja Jevreja.

IMDB I.BASTRDS

2.Shutter Island prema romanu Dennis Lehane
Film koji me jako jako jako odusevio ,sad mi je pravo krivo sto sam ga gledao na piratu.Leo di Caprio razvalio u filmu.Film se uglavnom odvija na zatvorenom otoku (shutter island) gdje Leo provodi vecinu svog vremena kao "policajac".Film je napravljen da vas do samog samcatog kraja drzi u neizvjesnoti tako da nebi pricao vise o tom filmu jer bi samim tim pokvario feeling o filmu.Uglavnom namjeravam film pogledati jos jednom na boljem snimku i naravno jednu kopiju zadrzati za sebe.Film od kojeg se ne odvajate ni kad al ono bas u wc trebat

IMDB SHUTTER ISLAND

Post dobio aplauz od nera_f

2012 - Sci-FI - akcija

Ko će preživjeti 2012-tu! Film koji govori o kraju svijeta ali prije svega o ljudskosti i hrabrosti. Više je priča u filmu ali sve se svodi na to kako preživjeti ogromne poplave zemljotrese i cunamije...
Odličan film! Za neke biće tu mnogo "nevjerovatnih" stvari. Za neke gledanje samog filma će biti pustolovina. Lično mi se svijda.

The Terminal - Drama

Malo stariji film, sa perfektnom pričom odličnim glumcima. Tom Hanks, Cathearine Zeta-Jones, film baziran na istinitom događaju. Kako izgleda kada čovjek ostane bez države kada nesmije nigdje boraviti osim na aerodromskom terminalu. Odličan i lagan film, uostalom tečan i prijatan kao i svaki Spilbergov film.

Sex & Lies in Sin City

Film zasnovan na istinitim događajima. Film koji ima odličnu priču koja prati starletu i vlasnika velikog kasina u Vegasu. Vlasnik kasina umire od predoziranja dok njegova sestra optužuje upravo starletu i njenog ljubavnika za njegovu smrt. Kroz zasjedanje suda saznajemo pojedinosti vezane za njihov zajednički život. Film svakako nije loš i reporučujem da ga pogledate.

Post dobio aplauz od 100kaa

ja preporucujem "legion" najnoviji, super pravo neces se pokajati...nekoj trudnici:D:D:D dodje neki lk da je brani od andjela...

meni je drug prep." war of gods" ili tak nesto isto najn. prejakkki 9-)
Film : SiCKO

Zanr: Dokumentarni

Reditelj: Michael Moore

Godina: 2007

Kratak sadrzaj: Jos jedno u nizu uspesnih ostvarenja kontroverznog americkog reditelja Michael Moore-a koje oslikava koliko je u stvari truo americki sistem zdravstva i zdravstvenog osiguranja. Oko 50 miliona Amerikanaca jos uvek nema zdravstveno osiguranje i bore se na sve moguce nacine da sto bezbolnije prebrode teskoce sistema koji za ulogu ima sve samo da vas ne izleci. Neverovatne cinjenice ne ostavljaju nikog ravnodusnim, iako se radi o najmocnijoj naciji na svetu. Ono za sta se u Americi placaju sume novca, u drugim razvijenim zemljama je BESPLATNO.
Posebno treba obratiti paznju na tretman koji bukvalno uzivaju zatvorenici zatvora Guantanamo Bay na Kubi i na grupu ljudi koji ce doci u tu istu, za Amere neprijateljsku, drzavu i traziti pomoc od lokalnih lekara. Rasne razlike i politicke tenzije u ovom slucaju ne igraju nikakvu ulogu, odusevice vas ljubaznost kubanskih doktora i emocije bolesnih obicnih ljudi iz Amerike.

Post dobio aplauz od mirofa

evo nesto sto sam gledao, u skorije vrijeme, a nije spomenuto:
~This is England (2007)
Prica o problematicnom djecaku, koji srece grupu skinheadsa i odlucuje im se pridruzit, te postaju kao porodica. Bazirano na istinitoj prici Shane Meadowsa.
uglavnom, jos jedan huliganski film, jos jedno pwnanje crnca sakama do smrti, uglavnom, film je vrh! ( nista protiv crnaca, nista efikasno )
Genre:
Crime | Drama

~P.S. I Love U (2007)
mlada udovica, nakon smrti njenog muza, normalno fucked up, da sve ne bude tako sivo, on joj je ostavio 10 pisama, koja dobija random, i svako od njih joj pomaze da prebrodi taj period, prefin film
Genre:
Drama | Romance

~The Notebook (2004)
Ljubavna prica, ljubav izmedju siromasnog obicnog radnika, i bogate dame, mnogo prepreka njena mama, razlike u drustvu, rat ...
Behind every great love is a great story.
ovo je MUST! film je vrh, vrhova!!
Genre:
Drama | Romance

toliko od mene za sad, bice edit sutra, odo skinut Law Abiding Citizen, nadam se da valja.

~Ondskan (2003)
Otac zlostavlja sina, sin zlostavlja sve oko sebe, nakon niza prekrasaja Erik biva izbacen iz skole, zadnju sansu da maturira, pruzaju mu u privatnoj skoli, tamo se pojavljuje sa stavom da ne dira nikog, u nadi da nece niko dirati njega, postaje dobar s likom s kojim dijeli sobu, problem je sto stariji ucenici, zlostavljaju mladje ucenike
Awards:
Nominated for Oscar. Another 7 wins & 7 nominations
Genre:
Drama

ovo se bas mora pogledat^^

~All the Boys Love Mandy Lane (2006)
Grupa srednjoskolaca, odluci da vikend provede na rancu, Mandy Lane, cura koju niko nije ni poljubio, a sve ih uzasno privlaci odlucuje da se pridruzi toj grupi.Na rancu, ubistvo za ubistvom
There's something about Mandy all the boys love.
Genre:
Horror | Mystery | Romance | Thriller

~The Butterfly Effect (2004)
Kroz djetinjstvo, imao je te neke praznine u sjecanju, kako odrasta nadje nacin da se vrati u te rupe i ispravi stvari koje su se dogadjale poslije, svaki put kad se vrati, nesto ispravi al nekog zajebe
Genre:
Mystery | Sci-Fi | Thriller

~Slumdog Millionaire
Siromasni lik iz pm, prijavljuje se na indisku verziju Who Wants To Be A Millionaire, nakon sto prodje vise od pola kviza, odgovori tacno, hapse ga pod sumljom da je varao, on im prica pricu svog zivota, koja ujedno daje i odgovor na sva postavljenja pitanja
Genre:
Drama | Romance
Awards:
Won 8 Oscars. Another 100 wins & 51 nominations

svi napisani filmovi su vrijedni gledanja, garantovano uzivanje uz iste^^

Post dobio aplauz od mirofa

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.