Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

A koji si ti?!

802 pregleda · 27 odgovora · otvorena 13.08.2009. u 17:59

Pozzdrav mala raja...! :)

Sigurno po naslovu mislite da je opet neka vrsta spam teme... E pa ovaj put grijesite...

Naime, opet jedna zanimljiva temica od mene! Procitajte, sudite, komentarisite... ;)

WWW, World Wide Web ili Web je dinamička enciklopedija na Internetu, koja sadrži informacije o svemu što poželite. World wide web nam nude mnogobrojene mogucnosti, od nekih zanimljivih pa sve do nekih gluposti. Neki virtualni svijet u kojem se kriju odgovori na mnogobrojna pitanja. Web je neki virtualni prostor, neki nestvarni svijet u kojem mi zivimo i u kojem mi nalazimo utociste od nase svakodnevnice...!

Ovaj realni svijet kojim mi zivimo, pogotovo u danasnje vrijeme je veoma surov i nemilosrdan... Svaku gresku ti naplati duplo, zadaje ti nerijetko bol, zarobi te problemima... Svako od nas je sigurno nekad bio u situaciji da nema izlaza, da ne zna kako dalje postupiti, da je bio zbunjen i tome slicno... Jednostavno receno, bio u problemima...

U toj zbunjenosti ili neznanju cesto se zatvorimo u sobu, ukljucimo comp i lutamo prostranstvima interneta... Trazimo utjehu u njemu! Sve iz razloga da zaboravis svoj realni zivot, probleme sa kojima se susreces...!
U prirodi covjeka je da bude dio neke zajednice... Tako se mi registrujemo na tom internetu na razlicite forume, community-e, mreze ili kako vec to zvali... Predstavljamo se u nekom svijetlu, piseme neke odgovore, otvaramo teme, druzimo se...

Ali zapravo?! Da li ste to vi?! Ili je to neka slika vaseg real-a, tih problema i zelja pobjeci od svega toga?! Dal` stvarate neku sliku o sebi, o onome sto bi zeljeli mozda i u real.u biti?! Ili?!

Zanima me bas vase misljenje, vas stav o tome ko ste zapravo vi?! Neko ko glumi nekoga, ili ste to stvarno vi? Vasa iskustva, misljenje... Pa izvolite!

Nadam se da vam je zanimljiva tema, i da cemo moci voditi ugodnu diskusiju oko ovoga...

S postovanje, vas Burek!
Mozda jos nisi nasao pravoga prijatelja. Te koje si nabrojao su sigurno dobri prijatelji, nemoj se nista zaliti :D
ney je napisao/la:
Mozda jos nisi nasao pravoga prijatelja. Te koje si nabrojao su sigurno dobri prijatelji, nemoj se nista zaliti :D
Nista se ne zalim,samo kazem.Ovi koje sam nabrojao su moji online prijatelji,i o njima mogu reci samo najbolje =)
Ja sam dolaskom na ovaj site , znaci prije 3-4 godine , bio sam sasvim obican "klinac".Tad' sam volio igrat fudbala,kosarke i tako.Al' vishe nisam onaj stari "klinac" , koji je volio igrat' fudbala , kosarke , itd. Danas sam djecak koji se krije iza tastature , ne izlazi vani , itd.

Ja sam zadovoljan svojim zivotom , provodim ga uz ono sto volim , ja mogu izac' vani , glumit nekog lifera' , 'vamo , 'tamo , ali' zasto , kad to nije moj zivot ?!
Da nema skole , ja nebih nikad vani izasao , jer moj zivot nije vani , moj zivot je u toploj stolici , kraj racunara.

U ovom , virtualnom , svijetu se osjecam prihvacen , zato sto ima dosta "klinaca" i momaka koji su kao ja , koji djele moje misljenje.Svoj zivot zelim posvetit kompjuteru , informatici , to mi je sve u zivot , i tu se jedino osjecam prihvaceno.
Imam samo 1 recenicu za reci
Moj zivot su prijatelji , obitelj , nogomet , kompjuter je na zadnjem mjestu .
Podrzavam denku u njegovom misljenju jer je potpuno upravu.Danas je svijet spao ako nisi frajer , belaj nisi raja tj. za njih si niko i nista.A zapravo nitko nikom od njih nije pravi prijatelj , al' eto valjda ce jednom naici se u problemu pa se sjetiti poslovice "u nevolji se spoznaju prijatelji".Sve se jednom vrati. Jos bi po par recenica napiso , al' nemam vremena tocnije nemam trenutno volje da takvo sto pisem.
RL - real life, VR - virtual reality
Kod mene je to isto. I u RL i u VR isto mi je ponasanje, nikad se nisam dokazivao u necemu sto ne znam, samo opusteno, pomoci uvijek sam htio, narawno ako mogu, sto da ne!? Dokazivanje da sam ja nesh, to nikad nisam radio mislim prewise je glupo (sada ako sam ja glawni u kanteru na surf servere i dodje neki pocetnik ja da ga podjeba***) reko bi mu kako i sta, da i on zna ha ya..
volim se saliti, zezati, dobacivati trebama :$, ali nikako zlonamjerno. Odem nekada sa rajom cuga se ponekad, pa sa trebom izadjes i tako. U RL nikad nisam htio da se nesh hvalim (falim), nrp, ja fkt ne znam igrati fudbala u RL i nikad nisam govorio, "jao ja sam galwni u fudbalu ovo ono", a soccer igram najbolje od svoje raje, na PS3 PES09' i nikad nisam rekao "ae ko smije sa mnom poigrati ofo ono" nekad to kazem al u sali samo (to kada nece niko da igra)...i tako to... al bzvz je kada neko preko kantera opsuje nekome (a taj neko moze biti jaci i ludji od njega) mada to mladji psuju i tako te stvarii
Ima nekih koji se stide sebe budi ono sto jesi, ja to nikad nisam krio

iii

"bolje da te mrze tbog onog sto jesi, nego da te vole zbog onoga sto nisi"... pozz
zajebunio si me nesto bureche, dok skontam sta da napisem pa ce biti edit! 9-)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.