Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[TUT] Kako pokrenuti igru

247 pregleda · 27 odgovora · otvorena 02.06.2009. u 18:56

U ovom tutorialu svim mladjim clanovima ove zajednce (0-18) objasniti cu kako pokrenuti igricu! (Od pocetka do kraja!!!!)

I. Korak pokrenite svoj "kompjuter" (PC u daljnjem tekstu) pritiskom na navjece dugme na PREDNJOJ strani vaseg PC-ja (provijerite da li u PC-u imate sve potrebno za njegov rad, te da li je ukljucen u struju)

2. Korak:
Otidjite u prodavaonicu igrica, kupite igricu koja vam izgleda najprimamljivije (to se obavlja tako da kazete ovu, date potrebnu kolicinu novca te zajedno sa igrom odsetate iz prodavaonice)

3. Korak:
Sada ste 100% uzbudjeni, otidjite do PC-a i obavite PRVI korak!

4. Korak:
Ubacite disk (CD) u pogon te zatvorite ladicu (pogona), te pricekajte par sekundi.

5. Korak:
Ako vam se otvorio prozor za instalaciju (sam) nemojte misliti da je to neso lose i pokrenuti anti-virusni "sken" (eng. scan). To je nesto sto igra sama pokrene i zove se "autoran" (eng. Autorun)
Ovdje imamo primjer autorun-a za igru "krajsis" (eng. Crysis):

" border="0">

ALI AKO SE AUTORUNE NE POKRENE:

Idite u Maj kopjuter (eng. My Computer) ili Moje racunalo ako vam je XP na nasem jeziku, udjite u CD pogon ili CD drajv (eng.CD drive) i pokrenite dio zvan Instol (eng. Install).

Znaci ako se autorun NE pokrene:
My Computer>CD drive>Install
ili na nasem
Moje racunalo>CD pogon>Install

5. Korak:
Kada vam se pokrenula instalacija poratite tok i pritisnite dogme Nekst (eng. Next) te se slozite s pravilima.

6. Korak:
Nakon instalacije na Desktop-u ce te dobiti ikonu sa slikom i imenom te igre, dolje je prikazana ikona igre Krajsis (eng. Crysis).

" border="0">

Kada dva puta (brzo) lijevim tasterom misha kliknete na tu ikonu (ili koliknete jedom pa Enter (na tastaturi)) pokrenuti ce vam se igra!!!!!

Pogledajte reklame i kada vam dodje Meni (eng. Menu) pritisnite Start.

I TAKO JE VASA IGRA POCELA!!!!!!!!!

Ja mislim da sam zasluzio bodove za ovo.
Koji lik... Ja ne mogu da vjerum koliko retardiranih ljudi na forumu ima, btw c/p xd
Biggie je napisao/la:
Koji lik... Ja ne mogu da vjerum koliko retardiranih ljudi na forumu ima, btw c/p xd
Nije C/P sve je napisano MOJIM rukama!
a kako sad izaci iz igre??? :O

nemoj me citirati zaj3bavam se

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.