Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Filmovi koji su vas fascinirali

526 pregleda · 20 odgovora · otvorena 26.01.2013. u 23:42

Evo da podjem od sebe, imam tri omiljena filma koje bi mogao da gledam jos desetak puta a da mi ne dosade,dole skroz imate filmove koje vam preporucujem koji vas nece smoriti,a uzivacete u njima.

1. Blow (krimi,drama)

radnja - Bijeli prah" redatelja Teda Demmea snimljen je po biografskoj knjizi Brucea Portera o životu čovjeka koji je zapravo i uspostavio američko kokainsko tržište, od čega je neko vrijeme živio luksuzom kakav mnogi ne mogu ni zamisliti, ali koji je zbog svojeg posla naposljetku propatio nezamislivo mnogo. Spajajući elemente vrhunskog i vrhunski napetoga kriminalističkog filma o narko tržištu s biografskom dramom običnoga klinca koji pod svaku cijenu želi uspjeti u životu, Demme je dobio film koji se gleda u jednom dahu, ali i film iza kojeg ostaju mnoga pitanja...

Spavajući, dišući i jedući novac, George Jung živi fantastičnim životom o kojem su mnogi mogli samo sanjati. Kako je običan dečko iz susjedstva postao desna ruka Pabla Escobara u sedamdesetima i osamdesetima? Priča o Jungovom letu i padu, brutalnim pregovorima, nemilosrdnim ubojstvima i poslovnim potezima otkrivena je u sjajnom filmu "Bijeli prah".

Odrastajući u obitelji sitnog poduzetnika, koja je često jedva spajala kraj s krajem, George Jung (Johnny Depp) još je kao dječak sam sebi obećao da kad odraste neće dijeliti sličnu sudbinu. Tako se, nakon preseljenja u Kaliforniju, počeo baviti nezakonitim poslovima. U zatvoru završi zbog raspačavanja droge, a tamo upoznaje svoga budućeg partnera koji ga upozori na velike mogućnosti zarade u švercanju kokaina, droge koja još nije bila zavladala narkomanskim tržištem. Po izlasku, Jung postaje jedna od ključnih osoba za uvoz kokaina u Ameriku, tvrdeći kako kontrolira čak 85% tržišta. Međutim, ni sav novac i luksuz koji je stekao nisu ga mogli pripremiti na neumoljive opasnosti takvog biznisa.

Johnny Depp sjajan je u ulozi koja se prilično razlikuje od onih neobičnih ekscentrika kakvima se proslavio, a glumačku ekipu upotpunjuju ljepotice Penélope Cruz i Franka Potente, a tu je i kultni Ray Liotta.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=19MvJp5FaHg

2.Godfather 1,2,3(krimi,drama)

Radnja se odvija u Americi, po završetku Drugog svetskog rata, gde su se nastanile brojne italijanske porodice koje su imale ogromnu moć u društvu. Kao i uvek, postojala je jedna najjača, a to je porodica Korleone. Ona je, kao i ostale četiri moćne porodice koje se pojavljuju u filmu, vodila porodične poslove kriminalnog karaktera.
Don Vito Korleone je bio na čelu svoje porodice i mafijaš koji je uživao najviše ugleda u tim krugovima, pa je tako imao i mnogo jake veze kako u politici, tako u medijima i drugim sferama društva. Kolko god taj biznis koji je vodio, u koji su uglavnom spadale kockarnice i klubovi, bio sam po sebi “prljav”, on nije želeo da radi posao sa drogom koji mu je ponudio Soloco, koji dobro posluje i sa drugom italijanskom porodicom, Tatalja.
Čvrsta ruka Don Vita, u ovom slučaju, razbesneće Soloca i ljude koji stoje iza njega, pa će izbiti pravi rat i borba za prevlast među italijanskim porodicama na tlu Amerike.

Trailer

http://www.youtube.com/watch?v=sY1S34973zA

3.Seven Pounds(drama)

Grčevita zagonetka i iznenađujuća ljubavna priča, Seven Pounds postavlja provokativna pitanja o životu i smrti, kajanju i oprostu, strancima i prijateljstvu, ljubavi i iskupljenju – i prati veze koje ljudske sudbine spajaju na neočekivane načine.

Sve počinje popisom sa sedam imena: Ben Thomas, Holly Apelgren, Connie Tepos, George Ristuccia, Nicholas Adams, Ezra Turner i Emily Posa. Jedina stvar koja im je zajednička je da je svatko od njih došao do prekretnice u životu, i očajnički mu je potrebna pomoć, bilo financijska, bilo duhovna, bilo medicinska – i da je svakog od njih, bez njihovog znanja, Ben odabrao da budu dijelom njegovog plana za iskupljenje. No upravo je Emily Rosa (Rosario Dawson), živahna srčana bolesnica, ta koja pokvari njegove planove jer napravi jednu stvar koju je Ben smatrao nemogućom – zbliži se sa Benom – i preokrene njegov pogled na svijet i na mogućnosti naglavačke.

Columbia Pictures predstavlja, u suradnji sa Relativity Media, produkciju Overbrook Entertainment i Escape Artists, film u režiji Gabriela Muccinoa, Seven Pounds. U filmu glume Will Smith, Rosario Dawson, Michael Ealy, uz Barrya Peppera i Woodya Harrelsona. Režiser je Gabriele Muccino. Producenti su Todd Black, James Lassiter, Jason Blumenthal, Steve Tisch i Will Smith. Scenarist je Grant Nieporte. Izvršni producenti su David Crockett, David Bloomfield, Ken Stovitz i Domenico Procacci. Glavni snimatelj je Philippe Le Sourd. Dizajner produkcije je J. Michael Riva. Montažer je Hughes Winborne, A.C.E. Kostimografkinja je Saren Davis. Glazbu potpisuje Angelo Milli.

http://www.youtube.com/watch?v=7kpK1fKzoDs

Toplo vam preporucujem da navedene filmove pogledate : Fight Club,Warrior,Green Mille,Se7en,The Shawshank Redemption,Ip man,Inception,Taken 1,2 ,Flight (2012),Undisputed sva tri dijela,StreetDance 2 (2012),Step Up 3D (2010),Never Back Down 2: The Beatdown (2011),Friends with benefits (2011),Man on fire,Safe House,Safe,Braveheart,Lord of the rings svi dijelovi,Law Abiding Citizen (2009),Green Street Hooligans (2005),Death Race.
Neki dan sam pogledao :

DJANGO - UNCHAINED (2012)

Jimmie Fox
Samuel L. J.
Leonardo DiCaprio

Film je prejak,redatelj je fenomenali Quantin Tarantino sa savršenom muzikom u filmu i nekim ludim scenama.
Radnja se odvija 1800 i neke na divljem zapadu,Django je crni rob kojeg su upravo kupili dvojica braće,njega i jos par robova.
Na putu do kuce susretne ih jedan koji se predstavi kao zubar no u stvari je placeni ubojica koji treba otkupiti Djanga da bih nasao 3 lika koji "zubar" treba ubiti.
Dvojica braće ne zele prodati Djanga te ih zubar ubija,te pozove djanga da mu pomaze oko hvatanja ljudi koji zubar treba ubit .
Uređuje Djanga i postane i više od roba...

Film je pravo dug,negdje oko 2h80min ali isplati se pogledati svaka sekunda.
Ne bih više prepričavo jer ima stvarno dugu i veliku radnju.

TRAILER:

http://www.youtube.com/watch?v=eUdM9vrCbow

Također uz njega nalazi se i još par filmova koje bih mogao gledati bezbroj puta:

The Warriors
300
Saving pvt.Ryan

I još nekoliko njih kojih se nažalost trenutno ne mogu sjetiti.
300

Definitivno najjači film koji sam gledao.

Priča

Druga perzijskih glasnika dolazi u Spartu, zahtjevajući spartansku pokornost kralju Kserksu. Razljućen i uvrijeđen njihovim ponašanjem, Kralj Leonid i njegovi stražari ubijaju glasnike, što je prouzrokovalo sukob sa Perzijancima. Leonidas posjećuju proročicu, objašnjavajući svoj ratni plan protiv Perzijanca. Svećenici, već podmićeni od strane Kserksa, interpretiraju njenu poruku, govoreći da Sparta ne bi trebala ići u rat, kako ne bi pokvarila sveti Karnejski festival.

Kralj Leonid u borbi sa vojnicima Perzijskog carstva

Kserks uvjerava Leonida da se preda
Uprkos upozorenju, Leonidas sakuplja 300 svojih najboljih vojnika kako bi se borio protiv Perzijanaca, izabirajući samo one koji već imaju muške potomke. Kako maširaju ka sjeveru, pridružuje im se grupa Arkadijanaca i drugih Grka. Kada su stigli u uski klanac Termopila (u filmu ga nazivaju "Vrele Kapije"), naspram perzijske armije, sagradili su zid kako bi spriječio napredovanje perzijanaca. Efijaltes, grbavi Spartanac, prilazi Leonidau, tražeći da povrati očevo ime u bitci, te ga upozorava na tajni kozji put kojeg bi Perzijanci mogli iskorititi da ima dođu iz leđa. Leonidas ga odbija jer nije mogao pravilno držati štit, što bi napravilo slabu tačku u falanks formaciji.

forrest gump

znaci film je fascinantan
ima tako jaku pricu
toliko puno film govori o zivotu
i o ljubavi i odnosu sa najblizima
stvarno savrsen film :D

football factory ♥
realan film o hooliganima :D
REAL STEEL

Znaci film je strasan :D

Sve najbolje

GSE-Green Street Holigans

Strasan
sve mi se svidza u filmu

RUSH HOUR 3 2 1

Najvise mi se dopao 3 dio
NiXiNH0 je napisao/la:
forrest gump

znaci film je fascinantan
ima tako jaku pricu
toliko puno film govori o zivotu
i o ljubavi i odnosu sa najblizima
stvarno savrsen film :D

football factory ♥
realan film o hooliganima :D
Zezas se ? hahahhaha

Post dobio šamar od NightWalker

Shawshank
Kum
Goodfellas
Scent of a Woman
Devil's Advocate
Heat
Equilibrium
Saw
The Beach
Shutter Island

Kako mi koji glumac pao na pamet :X
joj ja filmova i govana ali hajd dobro djeca ko djeca :)
njega fascinira film Gas do daske ojjj Safija je**m ti prezime :S

1. V for Vendetta
2. Shutter Island
3. Interview with a Hitmen
4. Inception

filmovi su svi sa pecatom
Secret Window - Johnny Depp objasnio
The Lord of the Rings & The Hobbit - Peter Jackson doing his thing
Django Unchained - Nema potrebe za komentarom sto se tice ovog filma

I eto jos da dodam Saw ako dozvoljavate 
Shutter island (Di Caprio)
The Machinist (Christian Bale)
The Butterfly Effect (Ashton Kutcher)
Looper (Bruce Willis)
Goodfellas (De Niro)
Once upon a time in America (De Niro)
Righteous Kill (Al Pacino)
Fracture (Anthony Hopkins)
Legends of the fall (Brad Pitt)
Pulp Fiction (S.L. Jackson)
Face off (John Travolta i Nicolas Cage)
Twelve Monkeys (Bruce Willis)
Batman Begins i ostala 2 dijela (Christian Bale)
LOTR (Elijah Wood)
Saw (Tobin Bell)

Nema potrebe da na listi pišem kuma :D
AhmedSa je napisao/la:
joj ja filmova i govana ali hajd dobro djeca ko djeca 
njega fascinira film Gas do daske ojjj Safija je**m ti prezime :S

1. V for Vendetta
2. Shutter Island
3. Interview with a Hitmen
4. Inception

filmovi su svi sa pecatom
''joj ja filmova i govana ali hajd dobro djeca ko djeca''

izvini veliki nisam te prepozno 

TEMA:

- Brda imaju oci 1, 2
- Taxi 1, 2, 3, 4
- Fast Five
- Frozen
lofara1 je napisao/la:
''joj ja filmova i govana ali hajd dobro djeca ko djeca''

izvini veliki nisam te prepozno :r

TEMA:

- Brda imaju oci 1, 2
- Taxi 1, 2, 3, 4
- Fast Five
- Frozen
he he Tuzla he he

Post dobio šamar od NightWalker

mene je osobno facinirali svih 7 nastavaka slagalice strave, 1.(SAW 1-7)
zatim jedan film koji je dokaz kako je jedina mogucnost uspjeha volja i zelja da se nesto postigne bez obzira na financije, uvjete zivota, zaista fenomenalan film preporucio bih svkome tko nije da ga pogleda, ja jesam i to nekoliko puta a ime mu je:
2.Forrest Gump
I secer dolazi na kraju, pravi akcijski film sa po meni a i po kritikama vrlo dobro razradjenim scenarijem i izvrsnom glumiteljskom podlogom sto je dalo izvrsne rezultate, ukombiniranu akciju sa ogromnom dozom adrenalina i automobilizma, da ne duljim ime filma je:
3.Fast Five :D
i samo da napomenem nebi trebalo izostaviti ni ostale djelove "Brzih i zestokih" al ovaj je meni najdrazi i pregledo sam ga 120ak puta i svaki put je kao i prvi :P

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.