Znaci da li postoji takvo nesto u BiH i u kojoj banci se moze napraviti i na koji nacin? I da li se ta kartica moze korisiti za paypal?
Diskusija
Kreditna kartica za maloljetnike
323 pregleda · 11 odgovora · otvorena 02.10.2011. u 13:48
sumnjam da ima za maloljetnike.. ugl. trazis visu electro da bi je mogao koristiti na internetu..
Ne može za meloljetnike jedino unicredit poklon kartica ali ne možeš uplaćivati na nju, staru za ruku i u banku pa izvadi visa elektron i miran.
Ima al neznam u kojoj banci znaci odes u banku i raspitas se na tu karticu stavis onoliko para koliko ti oces i posle kada potrosis sve sa nje mozes je baciti
odes do banke i raspitas se
odes do banke i raspitas se
Možeš dići karticu i da imaš TLINEST godina, samo trebaš biti sa jednim starateljem tj. roditeljem, al' je fazon što će kartica biti na njenom ili njegovom imenu.
Idi u Raiffeisen, tu je i moj haver vadio kad je bio malodoban
Sad ne znam šta ti treba sve od papira, al' mislim da će ti trebat samo kopija LK (ovjerena).
Idi u Raiffeisen, tu je i moj haver vadio kad je bio malodoban

Sad ne znam šta ti treba sve od papira, al' mislim da će ti trebat samo kopija LK (ovjerena).
nmz kreditnu mozes debitnu na osnovu stednog racuna ali ti treba licna karta u raifaisen banci to mozes uradit
Kreditna kartica za maloljetnike ne postoji jer kao prvo i osnovno moraš imati stalni posao i stalna primanja da bi mogao da izvadiš tu karticu.
A ako si mislio na debitnu karticu (da je povežeš sa PayPal-om itd.) ja mislim da ima nešto u Raiffeisen banci za maloljetnike samo moraš imati ličnu kartu (znači moraš imati min. 16 god.).
Po meni ti je najlakše da izvadiš debitnu karticu na ime jednog od roditelja i riješena stvar.
A ako si mislio na debitnu karticu (da je povežeš sa PayPal-om itd.) ja mislim da ima nešto u Raiffeisen banci za maloljetnike samo moraš imati ličnu kartu (znači moraš imati min. 16 god.).
Po meni ti je najlakše da izvadiš debitnu karticu na ime jednog od roditelja i riješena stvar.
Moze.Debitna kartica u Raifaisen banci. Ja je imam od 16. godine.Odes na salter trazis zahtjev za debitnu karticu oni ti ga uredno daju,ti kad ga ispunish predas tamo njima i nakon 10-14 dana dobijes DEBITNU KARTICU - koja je isto ko kreditna isto izgleda i sve i mozes placat bilo sta sa neta preko nje.Ja sam osobno placo WoW prepaid i LoL riot poene.Ali sto je briljantno u kod ove kartice je da ne mozes nikako uci u minus,ne mozes potrositi vise para nego sto si stavio na svoju karticu.Jedini downside je to sto ti svakog mjeseca oduzmu -1 km na kartici radi odrzavanja kartice i posalju ti postom izvjestaj sta si sve kupovo i koliko ti je stanje na racunu.Pusti sve sta pricaju ako oces ja cu ti pokazat svoju karticu i uvjerit ces se da je prava i da je mogu maloljetnici imati.8-)
http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/ziro-racun-maloljetnike/77709.aspx
Mozda ce ti ovo pomoci
Mislio sam i ja vaditi trebalo mi nesto, ali odustao mrsko mi bilo
Mozda ce ti ovo pomoci

Mislio sam i ja vaditi trebalo mi nesto, ali odustao mrsko mi bilo
Kukkii je napisao/la:
Moze.Debitna kartica u Raifaisen banci. Ja je imam od 16. godine.Odes na salter trazis zahtjev za debitnu karticu oni ti ga uredno daju,ti kad ga ispunish predas tamo njima i nakon 10-14 dana dobijes DEBITNU KARTICU - koja je isto ko kreditna isto izgleda i sve i mozes placat bilo sta sa neta preko nje.Ja sam osobno placo WoW prepaid i LoL riot poene.Ali sto je briljantno u kod ove kartice je da ne mozes nikako uci u minus,ne mozes potrositi vise para nego sto si stavio na svoju karticu.Jedini downside je to sto ti svakog mjeseca oduzmu -1 km na kartici radi odrzavanja kartice i posalju ti postom izvjestaj sta si sve kupovo i koliko ti je stanje na racunu.Pusti sve sta pricaju ako oces ja cu ti pokazat svoju karticu i uvjerit ces se da je prava i da je mogu maloljetnici imati.8-)
Imalac kartice može biti samo punoljetna domaća i strana osoba
- Savjet, roditelja pod ruku i u banku..
choseN je napisao/la:
http://raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/113
Kod nas je jedino moguce kao maloljetnik imati karticu u BBI banci, ali roditelja pod ruku i samo tako, medjutim BBI debitne ne rade na internetu, znaci najbolja solucija? - Pitaj brata, ili roditelja da izvade novu debitnu na svoje ime i tebi daju.
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.