Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Ciscenje pertli

269 pregleda · 4 odgovora · otvorena 27.09.2011. u 19:33

Pozdrav !

Kupio sam tikepa sa bijelim pertlama, i vratio se sa odmora ovdje, u Bosnu. Patike sam 1. put obukao na sNiizov rodjendan. Medjutim, sNiiz nas odveo u neku sumu da slavimo, i doveo je i Moniku, i tako se pertle isprljale.
I sad stvarno je ruzno vidjet', jer patike sam uspio ocistit' (i one su bijele), ali pertle nikako.

Zanima me koji je najbolji nacin da se ociste ? Kako skinuti ovo crno sa pertli ? ( otkuhat ili sta ? ) 

Molio bih da se na temu jave oni koji imaju vec iskustva sa "prljavim bijelim pertlama". 
- U masinu na 60 ili 90 (C), i sve je super poslije 
I ja sam prije par dana imao isto njesra, samo sto su kod mene bile i bijele patike i pertle, al rijesilo se s tim 
Ja sam si znala uslikala tenisice da znam kasnije vratiti kako su stajale 

Kad ih skineš, staviš ih u toplu/vruću vodu, praška, neka odstoji malo, i onda četkicu neku malu i deri, ribaj. Isto tako, mislim da bi ih mogao bez problema otkuhati, ubaci u mamin veš-lonac 
Zapravo, ubaci mami u veš-mašinu kad bude otkuhavala bijelo. Može se sigurno skinuti. 
Kume ovo je gamers.ba, jesi normalan ti ? Iz dana u dan se divim sličnim temama.

Da ne filozofiram, otkuhaj pertle ili jednostavno ih stavi u veš mašinu, ne znam zašto je to tako komplikovan proces.
Prati na " Nova Tv " Jadrankine kucne carolije trebalo bi biti ovih dana bila najava 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.