Pozz raja. Evo odlučih i ja da dam mali vro skromni doprinos za našu gamersku zajednicu. Tim povodom sam napravio nekoliko vrlo korisnih tutorijala, pa se nadam da će za svakoga biti ponešto.
Pa da počnemo...
KAKO SKUHATI HRENOVKE?
Potrebno: Šerpa 1x, Pakovanje Hrenovaka (nije bitno da li su Cekin, Ovako, Lijanovic... ), Električni ili drveni šporet.
1. Uzmete pakovanje hrenovaka i operete malo pod česmom.
2. Naspete vode sa česme u šerpu odnosno posudu u kojoj kuhate hrenovke.
3. Stavite hrenovke u šerpu i šerpu na grijači element.
4. Sačekajte dok provrije voda, kad provrije brojite od 3 do 5 minuta (zavisno od proizvođača).
5. Kada prođe propisani vremenski period, pakovanje hrenovaka raspakujte i stavite u tanjur.
6. Ugodan tek!
KADA VAS J**E ŽGARAVICA/KISELINA
Postoje razni tzv. "preparati" za žgaravicu odnosno kiselinu. Međutim, kada vas mori kiselina najbolje je uzeti sode bikarbone i popiti.
1. Uzmete jedno pola kaške sode bikarbone.
2. Možete je odmah progutati (al ne preporučujem jer je užasnog okusa) ili zamutiti sa vodom (isto vam ga dođe).
3. Zamutite smjesu u fildžan kafeni.
4. Popijte smjesu (progutajte), ali pazite da začepite nos lijevom ili desnom rukom dok pijete jer je jako odvratnog okusa.
5. Ako ovo budete radili svaki dan, očekujte za 1-2 mjeseca da vam bubrezi otkažu!
KAKO OPRATI NOGE KAD DOĐETE S POLJA
Kad idete vani, nebitno dal idete u grad, ili igrati se lopte s rajom ili šta već, često vam se desi da vam noge smrde kad uđete u kuću. Pratite ovaj tutorijal ako želite da neutrališete smrad!
1. Skinite prvo čorape (ako ih imate, ako nemate preskoči ovaj korak!).
2. Uđite u kupatilo.
3. Postoje dva načina kako da operete noge, stojeći izvan i u kadi, ja ću opisati ovaj prvi.
4. Desnu nogu stavite ispod česme i dobro operite, možete staviti i malo sapuna.
5. Desnu nogu vratite na početno, a lijevu stavite na mjesto gdje je malo prije bila desna i uradite isto kao i sa desnom.
6. Kada ste to uradili, možete osušiti peškirom noge, ali i nema neke velike potrebe!
Eto, to je za sada od mene raja. Nadam se da vam je korisno!
MOLIO BIH MODERATOA AKO MOŽE U ZANIMLJIVE ... hvala
Pa da počnemo...
KAKO SKUHATI HRENOVKE?
Potrebno: Šerpa 1x, Pakovanje Hrenovaka (nije bitno da li su Cekin, Ovako, Lijanovic... ), Električni ili drveni šporet.
1. Uzmete pakovanje hrenovaka i operete malo pod česmom.
2. Naspete vode sa česme u šerpu odnosno posudu u kojoj kuhate hrenovke.
3. Stavite hrenovke u šerpu i šerpu na grijači element.
4. Sačekajte dok provrije voda, kad provrije brojite od 3 do 5 minuta (zavisno od proizvođača).
5. Kada prođe propisani vremenski period, pakovanje hrenovaka raspakujte i stavite u tanjur.
6. Ugodan tek!
KADA VAS J**E ŽGARAVICA/KISELINA
Postoje razni tzv. "preparati" za žgaravicu odnosno kiselinu. Međutim, kada vas mori kiselina najbolje je uzeti sode bikarbone i popiti.
1. Uzmete jedno pola kaške sode bikarbone.
2. Možete je odmah progutati (al ne preporučujem jer je užasnog okusa) ili zamutiti sa vodom (isto vam ga dođe).
3. Zamutite smjesu u fildžan kafeni.
4. Popijte smjesu (progutajte), ali pazite da začepite nos lijevom ili desnom rukom dok pijete jer je jako odvratnog okusa.
5. Ako ovo budete radili svaki dan, očekujte za 1-2 mjeseca da vam bubrezi otkažu!
KAKO OPRATI NOGE KAD DOĐETE S POLJA
Kad idete vani, nebitno dal idete u grad, ili igrati se lopte s rajom ili šta već, često vam se desi da vam noge smrde kad uđete u kuću. Pratite ovaj tutorijal ako želite da neutrališete smrad!
1. Skinite prvo čorape (ako ih imate, ako nemate preskoči ovaj korak!).
2. Uđite u kupatilo.
3. Postoje dva načina kako da operete noge, stojeći izvan i u kadi, ja ću opisati ovaj prvi.
4. Desnu nogu stavite ispod česme i dobro operite, možete staviti i malo sapuna.
5. Desnu nogu vratite na početno, a lijevu stavite na mjesto gdje je malo prije bila desna i uradite isto kao i sa desnom.
6. Kada ste to uradili, možete osušiti peškirom noge, ali i nema neke velike potrebe!
Eto, to je za sada od mene raja. Nadam se da vam je korisno!
MOLIO BIH MODERATOA AKO MOŽE U ZANIMLJIVE ... hvala