Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Srebrenica

721 pregled · 7 odgovora · otvorena 11.07.2010. u 09:05

Danas se navrsava 15.godina od genocida u Srebrenici.

Genocid u Srebrenici se dogodio jula 1995. godine i podrazumijeva masovna planska ubistva velikog broja bošnjačkih muškaraca i dječaka između 12 i 77 godina. Genocid se dogodio u regionu Srebrenice, a izvele su ga Vojska Republike Srpske pod komandom generala Ratka Mladića koji se jos i u danasnji dan trazi ali nadam se da ce ga naci akobogda.

Znamo da je bilo zrtava pravo dosta mogli smo i sinoc pogledati dokumentarac ja sam gledao sta su sve radili , bebi su jednoj glavu odsjekli prica svjedok koji ne moze da vjeruje da je glava odvojena od tijela i da tijelo skace.

Masakr se generalno smatra jednim od najužasnijih događaja u savremenoj evropskoj historiji

Ali sta reci :

Svim zenama iz srebrenice koji su prezivjeli ovo,mozda ne samo zene zelim njihovoj obitelji koja je umrla u tom uzasnom genocidu reci :

Neka im je zemlja lahka i nadam se da se to vise nikad nece ponoviti.

R.I.P

:(
Mislim da osobe koje nisu doživjele ovu nesreću, i koje nisu izgubile porodicu. Nemaju pravo da pričaju o Srebrenici, nit da govore u ime tih osoba. Mogu političari pričat' " to je naša nesreća " il' one novinarke, or whoever. Sve što kažu je gluma, i glume radi novca i respecta ljudi. Jer misle da će ga dobit glumom.

Dobro razmislite, bil voljeli da neko u Vaše ime govori kad bi vam neki kriminalci ubili porodicu. Naravno da ne bi, jer svako ima svoje mišljenje. Pa tako i oni iz Srebrenice koji su izgubili toliko porodice.

Nažalost, ovdje svako mješa Srbe s tim genocidom, lijepe one plakate protiv njih po Srebrenici. Ne mogu skontati da nije čitav narod kriv. Da su krivi POJEDINCI. To svi mi znamo, al' glavne papčine u državi, i one profiterke ratne to neće da priznaju. Jer vole profitirati od tuđe nesreće. Naši ljudi su bili ovce uvijek, a vala i ostali su. Mislim na sve narode iz Bosne i Hercegovine. Misle da je sve što njihovi lideri kažu tačno.

Ipak, sve je to biznis. :)

/stay safe

Post dobio aplauz od ultranumb

E je***i vas srbi, a i vi njih.

Vi nikako ne mozete da skontate, da svi ti ljudi sa puskama nisu imali pravo izbora. Krivci stoje na vrhu, sta je mogao neki seljacic tamo sa puskom da se pita? Nista.
Tako, pokusajte sagledat stvar objektivno. A u principu, krivi smo mi, sto bi rekao Balasevic.

Nemojte mislit da se bilo sta na ovom svijetu desava bez razloga, sve sto je bilo 92-95, sve je to placanje ceha od prije 400-500 godina.

Plus, kolika se samo lova okrene na ovim, necu rec ni sahranama, ni dzenazama, nego paradama. Pa onaj koji je poginuo ima pravo bar da bude dostojno ukopan.

Btw, posto vas 90% cita postove, i sve inace u zivotu sagledava povrsno i ograniceno, vecina ce vas kontat da ja podrzavam taj genocid etc..

Ne, ne podrzavam. Grozna je stvar sto se desilo, i desilo se. Ali mijesate odgovorne ljude sa izvrsiocima., i nase dr******e prave parade od ukopa.

A vjerujem da zbog svoje ogranicenosti, niste ni potrazili odgovor na pitanje, zasto masakr? Zasto se nisu deportovali ti ljudi?
Eh, kada nadjete odgovor, mozda ce te imati malo drugacije misljenje o svemu.

Bajdvej, volio bi otici u srebrenicu, ali ne na ove parade, nego kad niko nema. Da prohodam u miru, da vidim tu 'atmosferu'.

Svaka rijec je suvisna .
Dragi Boze pomozi porodicama poginulih .

Lockajte temu i pobrisite komentare jer je previse glupana koji veze nemaju ko je ko, kako, sta i gdje, da se ne raspravljam i ne skrecem sa teme.

Nek je laka crna zemlja svim zrtvama.
R.I.P za sve zrtve u Srebrenici. (nesmije se zaboraviti da se nebi ponovilo)
Sve je moglo biti drugacije samo da su nadlezni u to vrijeme bili pametniji, ali njima nije bio vazan zivot tamo nekih srebrenicana nego profit, Sto je ocit primjer Naser Oric podrzavan od Alije i SDA u Srebrenici je teroriso vlastite ljude a ponajvise Srbe jer mu je to bilo naredjeno iz Sarajeva prisvajo je humanitarnu pomoc ko da mu je cacevina pljacko srbska sela i ubijo ljude bez razloga sad je "uspjesan biznismen i bogatas" ostvario je svoj cilj i on i ostali na jadnom narodu.
Da bi 95-e svi prepustali Srebrenicu sudbini za koju su svi znali kakva ce biti. Usli su cetnici i osvetili se za ono sto su naser i njegova banda radili, i rezultat svega toga je na hiljade mrtvih ljudi jer nikoga nije bilo briga za taj narod.
I sad dodje neki Silajdjic Tihic bakir i ostali i prica o nekim stvarima za koje su oni licno krivi i dan danas oni imaju koristi od genocida milione maraka su strpali u vlastite djepove, da su te pare otisle u prave ruke srebrenica bi sad bila Dubai.

Samo cu reci ove sto prosipaju hejt na srbe i obratnu, nemojte biti debili. Kada shvatimo da na balkanu ne mozemo jedni bez drugih da zivimo onda ce da bude ovdje prosperitet.

Vidim isto tako da povrsno geldate historiju.

Vidite razodr, al pogledajte malo sada sta smo mi bili kada smo bili zajedno.

Dakle pod titovim okriljem.

4-ti smo bili u svijetu po snazi! Vjerovatno bi bili na vrhu ili tu negdje da smo imali nuklearke no nejse.

Sto se tice vojnog naoruzanja, SVE smo sami pravili osim aviona, ali i tu smo bili napravili nacrte "Galeba" koji je trebao da ima prvi probni let 92-ge godine, a da udje u punu upotrebu 95-te godine ( 6000 km doseg, londom mogo odavde da satare  ), onda 80-tih godina smo imali infracrveno navodjenje raketa, pa onda OGROMNI podzemni aeorodrom kod bihaca zvani zeljave itd itd ... i sto je najbitnije vladao je mir i uzajamna saradnja svih naroda.

Malo citajte, spas je u znanju.

Par klipova da vam pokaze kolika nam je snaga bila:

http://www.youtube.com/watch?v=X455wiHCCac

http://www.youtube.com/watch?v=OshH1KKjFLo

http://www.youtube.com/watch?v=y1QjOxEFqOA&feature=related

itd itd ...

Malo sam skrenuo sa teme, poenta je da ima gamadi na vlasti. Ne mozes cijeli narod da krivis. Zato smo prije imali goli otok za takve 

@on topic mir svim nevinim zrtvama ovog rata. Ne ponovilo se.

Saučešće članovima porodica poginulih.

Zatupljeni komentari obrisani.

Kad se prestanete dijeliti po vjerama i nacijama živjećete dobro.

Slika dana prihvaćena. Vijest niko nije napisao.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.