Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

DreamHack Summer - Rezime

314 pregleda · 11 odgovora · otvorena 21.06.2011. u 13:03

Pozdrav svim gejmerima,

Kao što je poznato sinoć je završeno jedno od najmasovnijih eSport takmičenja, a to je DreamHack Summer 2011. SK Gaming je zasluženo osvojio DreamHack, jer je sve svoje protivnike "pomeo". Drugo mjesto je osvojila ekipa mTw.

Grupa A

Rezultati:

Natus Vincere vs Lions 16 - 7
mTw vs Lions 16 - 10
Lions vs Millenium 16 - 8
ESC Gaming vs Millenium 16 - 13
Millenium vs Kaos 16 - 5
Lions vs Kaos 16 - 13
ESC Gaming vs Lions 16 - 7
ESC Gaming vs Kaos 16 - 14
Natus Vincere vs Kaos 16 - 1
mTw vs ESC Gaming 16 - 10
mTw vs Kaos 15 - 15
ESC Gaming vs Natus Vincere 16 - 9
Natus Vincere vs mTw 16 - 7
Millenium vs mTw 16 - 0
Natus Vincere vs Millenium 16 - 6

Grupa B

Rezultati:

Moscow Five vs fnatic 16 - 5
SK Gaming vs Moscow Five 15 - 15
Moscow Five vs playArt 15 - 15
TCM-Gaming vs playArt 16 - 2
playArt vs x6tence 16 - 5
Moscow Five vs x6tence 16 - 4
x6tence vs TCM-Gaming 15 - 15
Moscow Five vs TCM-Gaming
fnatic vs TCM-Gaming 15 - 15
fnatic vs playArt 16 - 5
SK Gaming vs TCM-Gaming 16 - 12
SK Gaming vs fnatic 16 - 6
fnatic vs x6tence 16 - 9
SK Gaming vs playArt 16 - 2
SK Gaming vs x6tence 16 - 14

Knockout faza

Četvrtfinale

mTw vs M5 2-1 ; de_nuke 15-19 ; de_inferno 16-6 ; de_tuscan 16-13 : Igrač meča : trace

BYE vs ESC Gaming 1-0

SK Gamng vs BYE 1-0

Natus Vincere vs fnatic 2-0 ; de_nuke 16-10 ; de_train 16-5 : Igrač meča : markeloff

Polufinale

mTw vs ESC Gaming 2-1 ; de_inferno 16:4 ; de_train 9:16 ; de_nuke 16:8 : Igrač meča: moddii

SK Gaming vs Natus Vincere 2-1 ; de_nuke 16:8 ; de_train 10:16 ; de_inferno 16:13 : Igrač meča : face

Finale

U finalu DreamHack Summer turnira su se sastale dvije ponajbolje ekipe svijeta, SK Gaming i mTw. SK Gaming sa novim igračem delpanom je uspio da dođe do finala ovog prestižnog turnira. U većini mečeva glavni igrač je bio f0rest. mTw koji već duže vrijeme ne mijenja lineup, uspio je pored Natus Vincerea, fnatica i drugih dobrih ekipa da dođe u finale.

SK Gaming vs mTw

de_inferno : 16-12 ; GeT_RiGhT - 29/17 - 1.5 k/d
de_train : 16:14 ; Delpan - 31/19 - 1.39 k/d

Demo možete skinuti klikom ovdje.

Za najboljeg igrača (MVP) progrlašen je igrač Danske ekipe mTw, Martin "trace" Heldt. Sa k/d ratiom od 1.27 je osigurao sebi mjesto najboljeg igrača, te je dobio MSI GT680 gaming laptop koji košta oko 3000$. Briljirao je u mečevima protiv Moscov Five i ESC Gaming u playoffu.

Martin "trace" Heldt

Statistika po ekipama i igračima

Pobjednička ekipa SK Gaming je druga ekipa po k/d ratiu, a ispred njih se našla ekipa Natus Vincere koja je poražena upravo od SK Gaminga u polufinalu. U Top5 su se našle ekipe Moscov Five, mTw i TCM Gaming.

Igrač sa najboljim k/d ratiom je član ekipe TCM Gaming Friis. SK Gaming u Top10 im a 2 igrača, GeT_RiGhTa i Delpana, novu pridošlicu u ekipu. Najviše igrača u Top10 ima ekipa Natus Vincere, čak 3. To su Edward, Zeus i Markeloff.

Video

ROMJkE vs playArt

[youtube]IywO1GHRKtA[/youtube]

http://www.youtube.com/watch?v=IywO1GHRKtA

dsn vs x6tence

[youtube]_DGcIgVgvRc[/youtube]

http://www.youtube.com/watch?v=_DGcIgVgvRc

Fox vs fnatic

[youtube]XKJb5ltgoFQ[/youtube]

http://www.youtube.com/watch?v=XKJb5ltgoFQ&feature=player_embedded

Nadam se da vam se svidjela tema. Ukoliko ima problema sa BB kodovima, potruditi ću se da to ispravim. Sledeći turnir koji ću analizirati biti će Adepto BH Open Tournament.
ovaj trejs isto peder :D

Mah, SK je uzeo zasluženo iako ih ne simpatiziram, mTw ftw :D

Face je dobro odigrao inferno, mislim da je bio i bolji od GTR-a (po mom mišljenju) al' eto.. Imao je dosta situacija gdje je rješavao runde.
Svaka čast, ide u zanimljive.
Jako je bilo ! Gledao sam svaki mecth, samo pitanje jedno koje osvojio tur, i kolika je nagrada.?
Dramasticno je napisao/la:
Jako je bilo ! Gledao sam svaki mecth, samo pitanje jedno koje osvojio tur, i kolika je nagrada.?
http://www.hltv.org/news/7019-sk-win-dreamhack-summer-2011
Ajde šta ste se ušutili Komentirajte malo. Ako vam nešto još treba o turniru slobodno me citirajte i rado ću vam pomoći.

Takođe ako može da neki admin popravi BB codove.

@KillaOR - Hvala Nastavit' ću pisati ove teme Ako bi GMOD Želio da pošaljem ovu vijest rado ću!
Pratio sam dosta mecheva, posebno Na'Vi.-a.. Nekako se i kod njih vidi zasicenje, sto mi je krivo.. Da su starix i ceh9 za nijansu bolje odigrali turnir, mogli bi ga osvojiti.. Realno, SK je jedina ekipa koja moze dobiti Na'Vi po bo3 sistemu..

Sto se tice SK-a, sta reci osim zasluzeno.. Gadna su mi ekipa, jer su Bog i batina u e-sportu pa to koriste da pokupe sve najbolje igrace, pri tome ne mareci za dobre odnose sa drugim ekipama.. Gori su od Real Madrida, fuuj.. Ali eto, ljudi osvojise za vikend 3 eventa, nema im se sta zamjeriti..

Fina temica, samo nastavi, jos kad bi se uradila kakva "podsekcija" za izvjestaje turnira Necu ni da zamisljam..
Eh ovako
Lionsi i fnatic su podbacili. Od TCM-a sam ocekivao vise. ESC i SK, kao i M5 odlicno odigrali. mTw je malo podbacio u grupama, ali kasnije je bilo ok.
Na'Vi vise ne moze da dominira, i imam osjecaj da nece osvojiti niti jedan veci event ove godine. Sve ce da osvaja FX, SK, mTw ( mozda i ESC ) .

Trace svaka mu cast. On vise aimuje sa snajperom, nego sto doceka covjeka. Delpan je imao svoj dan nekako, tj svoj mec. Protiv Na'Vi-a, na trainu markelof ga polomio snajperom a sada... Trace i jeste odigrao najbolje turnir. Ali na trainu, 15-14 za SK. i on cuva snajperom ulicu, i gleda trpl bust, a covjek mu dole izlazi i ostavi mu 30. Sve u svemu odlican turnir. Sada bi ubrzo trebao i ESWC.

@KillaOR vjeruj mi da ih po bo3 mogu dobiti i fx i mTw, pa mozda sad i ESC.
Pored SK, naravno koji me impresionirao, jer navijam za njih, M5 me najviše iznenadio, odigrali su predobro, samo nisu imali sreće protiv mTw-a, gubili su nekako baš glupe runde.. :/

A ovo što se tiče mvp-a, ja mislim da je f0rest stvarno zaslužio
eNta je napisao/la:
Pored SK, naravno koji me impresionirao, jer navijam za njih, M5 me najviše iznenadio, odigrali su predobro, samo nisu imali sreće protiv mTw-a, gubili su nekako baš glupe runde.. :/

A ovo što se tiče mvp-a, ja mislim da je f0rest stvarno zaslužio
I meni je čudno, jer je zajedno sa faceom najbolje odigrao važne mečeve. Završio je na šesnaestom mjestu po k/d ratiu. K/D ratio mu je bio 1.10 a rejting 1.05. Četvrti je igrač u SK-Gaming po k/d ratiu, a ispred njega su GeT_RiGhT, Delpan, Face.

Pistol runde:

Aceovi:

Post dobio aplauz od 1kajjaN

Mislio sam da ce mTw dobit no et jbga :/
SK bolji ocigledno
uzuNN je napisao/la:
Mislio sam da ce mTw dobit no et jbga :/
SK bolji ocigledno
Malo je falilo da se vrate train, al' eto ipak je presudio skill na kraju.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.